Gezond en sportief op de Van Bommelschool
Ouders van kinderen op de basisschool vinden het belangrijk dat hun kind voldoende beweegt en gezond eet, zo bleek ook uit een onderzoek van de Hartstichting. En daar sluit het team van de Burgemeester Van Bommelschool zich bij aan, want bij een gezonde levensstijl is het kind gebaat in de ontwikkeling op divers gebied.

Begin 2008 heeft de Bommelschool middels het thema gezond meer aandacht weten te schenken aan het belang van onder meer goede voeding. Dat heeft geresulteerd in het eten van fruit of groente tijdens de ochtendpauze, ouders letten meer op wat zij meegeven tijdens de lunch (o.m. geen overmatig snoep) en traktaties zijn regelmatig in gezonde vorm. Maar daar is het niet bij gebleven.. De norm voor gezonde beweging voor kinderen tot 18 jaar is ongeveer een uur per dag matig intensief actief bezig zijn. Het is niet alleen goed voor je lijf en je gezondheid, voor nu én voor later, maar ook goed voor de motorische ontwikkeling. Het sporten heeft daarbij een positief effect op de ontwikkeling van de hersenen en verbetert op die manier de schoolprestaties. Het stimuleren van sporten zien wij dan ook als een taak.

 

Sportcommissie

Op de Burgemeester Van Bommelschool vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen de gelegenheid krijgen om te sporten. Niet alleen is sporten gezond, het is ook goed voor de sociale ontwikkeling en het zelfvertrouwen. Daarom zijn wij ‘de sportcommissie’ gestart. Een commissie waarin wordt gezorgd dat er ongeveer om de maand een sportactiviteit is waar de kinderen zich voor kunnen aanmelden. De sportcommissie bestaat momenteel uit onze onderwijsassistent, juf Alice en drie ouders.

Wat juist zo leuk is aan de sportcommissie is dat de leerlingen kennis maken met andere sporten dan dat zij al beoefenen. De meeste leerlingen hebben ervaring met voetbal. Door middel van de sportcommissie krijgen de leerlingen de kans om kennis te maken met bijvoorbeeld honkbal. Het zou zomaar kunnen dat hier het plezier en talent van een leerling ligt, waar hij of zij anders laat tot niet achter was gekomen.

Voor elk sportevenement is er genoeg animo. Omdat we een kleinschalige Daltonschool zijn, zijn onze leerlingen het gewend om met verschillende leeftijdsgenoten samen te werken. We mixen dan ook meestal twee groepen door elkaar om tot een team te komen om in te schrijven voor een toernooi of kampioenschap. De school beschikt over eigen sporttenues. 

Bij elk sportevenement komt er sowieso één leerkracht kijken samen met ouders, broers, zussen, ooms, tantes, neven, nichten, etc. Het is altijd een genot om te zien hoe leerlingen uitbloeien tijdens een sportevenement.

Informatie MR&OR

Algemeen MR

De link hieronder geeft informatie en tips voor alle ouders die actief zijn op school, in het bijzonder voor de medezeggenschapsraad.

Klik hier

Algemeen OR

De link hieronder geeft informatie en tips voor alle ouders die actief zijn op school, in het bijzonder voor de georganiseerde ouders in ouderraden, ouderverenigingen en oudercommissies.

Klik hier